bewaaradvies maaltijden

bewaaradvies maaltijden

Wanneer je een bestelling bij ons plaatst wil je natuurlijk zolang mogelijk kunnen genieten van jouw bestelling met kant en klare maaltijden. Want één van de redenen dat je waarschijnlijk bij ons bestelt is uit gemak en dus tijdsbesparing.

Langere houdbaarheid kant en klare gerechten Masterfit Meals

Langere houdbaarheid

Een langere houdbaarheid gaat vaak samen met bevroren gerechten of toevoegingen van bewaarmiddelen. Maar bij ons niet!

Wij bieden verse kant en klare maaltijden aan die ECHT gezond zijn. Dus niet alleen met een goede voedingswaarde, maar ook met een ingrediëntenlijst vrij van bewaarmiddelen.

Zonder bewaarmiddelen is het ons toch gelukt om een houdbaarheid van 10 dagen in de koelkast op onze warme maaltijden te garanderen en 5 dagen op onze koude salades en pizza’s. Op onze soepen en sauzen is het ons zelfs gelukt om een houdbaarheid van 21 dagen in de koelkast te halen.

Je bewaart onze producten op maximaal 4 graden in de koelkast.

Invriezen

Invriezen is ook mogelijk want onze maaltijden zijn vers bereidt op de dag van bezorging! Handig wanneer je een grotere bestelling wilt plaatsen, je gerechten niet binnen de houdbaarheid op krijgt of onze maaltijden gebruikt voor als je in eens weinig tijd hebt.

Onze maaltijden zijn in de vriezer 8-10 weken houdbaar. Koude salades adviseren we niet om in te vriezen, omdat de salade anders plat valt.

Invriezen Masterfit Meals
Bereiding en afkoelproces Masterfit Meals

Bereiding en afkoelproces

Het verlengen van de houdbaarheid start met verse producten en het behalen van een juiste kerntemperatuur (de temperatuur in de kern van het product). Wanneer de kerntemperatuur hoog genoeg is heb je een product wat lang genoeg gegaard is. Dit betekent dat de meeste bacteriën die de meeste invloed hebben op bederf gedood zijn.

Nadat we de juiste kerntemperatuur hebben bereikt zorgen we er voor dat de producten binnen 2-3 uur naar 2 graden worden gebracht. Hoe korter de producten boven de 20 graden blijven, hoe langer de houdbaarheid.

Pasteuriseren van vloeibare producten

Sommige producten zoals Vlaams stoofvlees, vol au vent, bolognesesaus, soepen en sauzen pasteuriseren we. Dit kan omdat het vloeibare producten zijn. Dit betekent dat we de maaltijden op hun kerntemperatuur verpakken. Hierdoor wordt de vrije ruimte in de verpakking (waar geen ingrediënten zitten maar CO2) een ruimte die warm is. Deze ruimte is zo warm dat bacteriën die zorgen voor bederf dit vrijwel niet overleven en hiermee verlengen we de houdbaarheid.

pasteuriseren Masterfit Meals
Verpakkingen Masterfit Meals

Verpakkingen

Onze maaltijden worden verpakt in maaltijdbakjes die getest zijn onder de strengste controles. Vroeger had je met name plastic verpakkingen en daarbij is dicht ook echt dicht. Maar dit is niet milieuvriendelijk.

Tegenwoordig heb je veel recyclebare verpakkingen die gemaakt zijn uit materialen die niet 100% dicht zijn. Karton bijvoorbeeld is niet vochtdicht. Daarom gebruiken wij rietsuiker verpakkingen die gelamineerd worden met recyclebaar plastic. Voor onze sauzen en soepen gebruiken wij recyclebaar plastic. Onze pizza’s verpakken we in recyclebaar plastic en vervolgens in recyclebaar karton.

Omdat onze producten dus niet rechtstreeks in contact komen met verpakkingen die slecht bestendigd zijn tegen vocht zoals karton verlengen we ook daar weer de houdbaarheid.

Voedingsgas

Ondanks dat onze verpakkingen volledig zijn afgesloten voor bacteriën van buitenaf bevinden er zich in de verpakking nog altijd een kleine hoeveelheid bacteriën. Bacteriën vermenigvuldigen zich ook en zo ontstaat er op termijn ook een bedorven product. Weliswaar hebben bacteriën hier CO2 voor nodig.

Het gedeelte wat CO2 bevat in onze maaltijdverpakkingen zuigt onze verpakkingsmachine er voor meer dan 99% uit. Dit volume wordt vervolgens vervangen voor voedingsgas. Een gas wat van oorsprong al wordt aangetroffen in voeding en waarin bederfbacteriën niet kunnen overleven. 

Houdbaarheid Masterfit Meals
Gekoeld transport Masterfit Meals

Gekoeld transport

Nu we een product hebben die volledig geoptimaliseerd is om zolang mogelijk te kunnen bewaren, volgt nog het transport.

Vaak worden kant en klare maaltijden getransporteerd in isolatieboxen of zelfs gewoon in een tasje zonder isolatie. Wat betreft isolatieboxen gebeurd dit soms door mobiele koelingen te maken met ijs en of piepschuim in een doos te verwerken.

Dit is slechts een manier om opwarming van te gerechten uit te stellen en niet te voorkomen. Wij doen dit dan ook anders.

Wij bezorgen uitsluitend met onze eigen bezorgers en gekoelde wagens. Zo creëren we een gesloten keten waarbij de temperatuur continue stabiel blijft tot aan jouw voordeur.

Je wordt tijdens de bezorging live op de hoogte gehouden van waar onze bezorger zich bevindt. Daarnaast wordt de verwachte aankomsttijd continue bijgewerkt op basis van de drukte op de weg en de locatie van onze bezorger. Zo hoef je nooit lang thuis te wachten op jouw maaltijden. 

Én ben je niet thuis? Dan bezorgt onze bezorger gewoon op jouw gekozen back-up adres of belt onze bezorger je en vraagt waar we alsnog mogen bezorgen. Bijvoorbeeld in de tuin of bij de buren. Dit kan eventueel in onze thermobox (4u+ op temperatuur). Deze kun je hergebruiken voor volgende bestellingen. Zo denken we ook nog eens samen aan het milieu.

Hulp nodig bij jouw (ontvangen) bestelling?

Wanneer je hulp nodig hebt bij jouw (ontvangen) bestelling kun je ons dit altijd laten weten via onze klantenservice. Wij helpen je dan graag zo snel mogelijk verder!

Via hier vind je ook onze veel gestelde vragen over onze bezorging.

Hulp bestelling Masterfit Meals

Benieuwd naar onze maaltijden?

Onderhoud

Momenteel zijn we bezig met enkele aanpassingen te maken aan onze webshop.

Dit kan t/m donderdag 9/8 20.00 zorgen voor een lagere gebruiksvriendelijkheid tijdens het bestelproces. Ondervindt je hier te veel hinder van, kom dus na dit tijdstip terug om jouw bestelling te plaatsen.