Hoe eet ik gezond als ik weinig tijd heb?

Als je denkt dat je veel tijd verliest bij het maken van een gezonde maaltijd, dan zit je goed fout. Je hebt natuurlijk de opties om een broodje in de kantine te halen of een koekje uit de automaat. Het is net zo makkelijk om een gezonde maaltijd op te warmen. Daarom is het erg belangrijk dat je lichaam genoeg energie binnenkrijgt om ook in de middag gefocust te blijven op je studie of werk. Mensen vergeten vaak dat ze veel meer energie uit gezond eten kunnen halen in plaats van fastfood.

Hectisch schema

Tuurlijk, je hebt het erg druk. Werk, studie, kinderen, nieuwe kansen; deze hebben vaak prioriteit. Gezond eten wordt een secundaire zorg in je leven. Vaak begint je drukke dag zonder ontbijt, gevolgd door een ongezonde lunch en eindigt de dag met weinig energie. Zelfs als je na een hectische dag op kantoor weer thuis komt, ben je zo erg moe dat je iets op Thuisbezorgd  bestelt of de gebruikelijke kant en klare maaltijden neemt. Vooral als je weinig tijd hebt, moet je je vaak door maaltijden haasten. Ze eten bewerkt voedsel om tijd te besparen of vergeten soms zelfs te eten. Dit kan het eetprobleem oplossen, maar uiteindelijk eist het op lange termijn een ernstige tol van je gezondheid.

Onbekend terrein

Deze slechte eetgewoonten leiden tot vermoeidheid, verhoogde stress en verzwakken het immuunsysteem. Naarmate de leeftijd vordert, begin je jouw enthousiasme voor het werk te verliezen en neemt ook jouw productiviteit af. Als dit met je drukke leven heeft te maken, dan is het hoog tijd om actie te ondernemen. Voor velen is gezond eten een onbekend terrein. De meeste mensen weten niet hoe ze gezond moeten eten of hieraan moeten beginnen. Kant en klare maaltijden kunnen daar perfect voor zijn. Voor mensen met een hectisch schema is gemak een grote factor. Het schrappen van alle kooktijd in de week en de verminderde behoefte om boodschappen te doen of maaltijden te plannen kunnen ook een gezond, consistent dieet ondersteunen.

Kant en klare maaltijden

Kant en klare maaltijden kunnen ook veelzijdig zijn om aan behoeftes van de consumenten te voldoen. Zo hoeven kant en klare maaltijden niet altijd ongezond te zijn, maar kunnen deze maaltijden ook bestaan uit verse en gezonde ingrediënten. Verder hebben de kant en klare maaltijden ook de optie om in de koelkast bewaart te worden voor drukke dagen. Mocht je een keer niet op tijd thuis zijn om te kunnen eten, dan kun je er altijd voor zorgen dat er een gezonde kant en klare maaltijd in de koelkast zit. Zo zorg je er ook voor dat je familie of vrienden thuis de juiste voedingstoffen binnen krijgen. Ook kun je deze kant en klare maaltijden bevriezen en voor noodgevallen gebruiken, waardoor de afhankelijkheid van bewerkte, voedselarme afhaalopties wordt verminderd.

Alleen maar voordelen

Gezonde voeding kan ook aan jouw voordeur geleverd worden als onderdeel van een wekelijks “maaltijdplan”. Dit plan kan overeenkomen met je gezondheids- en voedingsdoelen. Door zelf de kant en klare maaltijden samen te stellen, kun je ervoor zorgen dat je consistent gezond eet en dat het aan bepaalde medische of voedingsbehoeften voldoet. Je kunt hierbij denken aan gewichtsverlies, glutenvrij, allergieën, diabetes of voedselintolerantie. Tot slot kan het financieel gezien voordelig en winstgevend zijn door een mogelijke vermindering van voedselverspilling.

Ja, het kan!

Hoe eet ik gezond als ik weinig tijd heb? Ja, natuurlijk is dat mogelijk. Het enige wat je hoeft te doen is de juiste catering vinden die maaltijden kan maken welke geschikt zijn voor jou en je lichaam. Dit kan op masterfitmeals.com waar je allerlei gezonde maaltijden kunt vinden die vers gemaakt zijn. Bekijk de categorieën die zij te bieden hebben:
Winter gerechten
Kip gerechten
Vlees gerechten
Vegetarische gerechten
Familie gerechten
Gezonde pizza’s
Pasta gerechten
Koude salades
Afvallen maaltijden
Koolhydraatarme gerechten
Conditie gerechten
Spiergroei gerechten
Glutenvrije gerechten
Lactosevrije gerechten
Zoutarme gerechten
Vegetarische gerechten

Vergeet ook niet dat ons lichaam ons hard nodig heeft om het beste uit een dag te kunnen halen.

Afsluiting Hoe eet ik gezond als ik weinig tijd heb?

Hopelijk hebben jullie zo voldoende informatie gegeven over hoe je toch gezond kunt eten ondanks dat je weinig tijd hebt. Het namelijk best logisch, dat je niet enkel en alleen maar ongezonde voeding kunt bestellen. Echter zijn wij ons hier niet altijd bewust van. Hopelijk proberen jullie eens een van de gerechten van Masterfitmeals want deze zijn niet alleen lekker maar ook nog eens heel gezond! Dus mocht er ooit nog eens iemand tegen jou zeggen: ”Hoe eet ik gezond als ik weinig tijd heb?”. Verwijs ze dan naar onze blog!

Deel en inspireer:

In dit artikel

Benieuwd naar onze verse kant en klare gerechten?

Ricardo Croes

Ricardo Croes

Ik ben naast eigenaar van Masterfit Meals, ook (online) personal trainer en vitaliteitscoach. Mijn doel is verantwoord genieten mogelijk maken.

Bekijk coaching

Andere artikelen voor jou

Wij stoppen ermee!

Wegens de gezondheid van Philippe, en Ricardo waarbij zijn passie toch meer ligt als personal trainer stoppen we ermee.

Maandag 4 december vindt de laatste bezorging plaats. Alle maaltijden zijn 10 dagen houdbaar in de frigo en 8 weken in de vriezer.

We willen jou als klant enorm bedanken voor het proeven van onze maaltijden en wensen je een goede gezondheid toe voor de toekomst!