opwarmadvies gerechten

opwarmadvies gerechten

Onze gerechten zijn zo bereid dat ze na het opwarmen het allerlekkerste zijn. Dit betekent dat er in de keuken rekening is gehouden met het feit dat de gerechten nog eens opgewarmd gaan worden. Zouden wij de gerechten bereiden zoals een gerecht die je direct opeet, dan zouden we de huidige smaak nooit kunnen evenaren.

We willen een gerecht die op zijn beste smaakt en een ware smaaksensatie is. Althans, dat is ons doel met onze gerechten en dit terwijl ze ook nog eens gezond zijn. Stiekem zijn we best wel een beetje trots dat ons dat is gelukt.

Opwarmadvies Masterfit Meals

Verpakking in heteluchtoven of microgolf

Onze ecologische verpakking van rietsuiker is geschikt voor zowel de heteluchtoven als de microgolf, maar niet voor de grill. Wanneer je jouw gerecht wilt opwarmen in de heteluchtoven haal je het beste de folie eraf. 

Indien je jouw gerecht wilt opwarmen in de microgolf kun je er eventueel gaatjes in prikken, maar dit hoeft niet. Wanneer het gerecht wordt opgewarmd zal er vanzelf een opening ontstaan in de folie. 

Deze folie is overigens ‘hot peeling’. Dit betekent dat je de verpakking alleen open krijgt met een scherp voorwerp zoals een mes als je het gerecht niet opwarmt en de verpakking zeer eenvoudig open krijgt als het gerecht is opgewarmd. Dit maakt onze verpakking overigens extra veilig tegen lekken en helpt dus ook weer mee aan een langere houdbaarheid.

Hoelang opwarmen in de heteluchtoven of microgolf?

Als je zo weinig mogelijk afwas wilt kies je het beste voor de heteluchtoven of microgolf in plaats van het opwarmen in een pan.

Heb je ook nog eens weinig tijd, kies dan voor de microgolf. Je warmt onze verse gerechten dan in 4 min. op 900 watt op. Indien je de gerechten hebt ingevroren duurt het iets langer en moet je rekenen op 6-10 min. afhankelijk van het soort gerecht.

Heb je meer tijd, kies dan voor de heteluchtoven. Je warmt onze verse gerechten dan op in 25 min. op 160 graden. Indien je de gerechten hebt ingevroren moet je rekenen op 35-45 min. Dit is afhankelijk van het soort gerecht.

Hoelang heteluchtoven microgolf Masterfit Meals
microgolf heteluchtoven Masterfit Meals

Welke gerechten in de microgolf en welke in de heteluchtoven?

In principe kun je al onze gerechten (op de gerechten met sla na) opwarmen in de microgolf. Weliswaar zijn sommige gerechten wel lekkerder in de heteluchtoven zoals een lasagne of andere gerechten waar kaas overheen zit. Ook onze zoete aardappelfriet is lekkerder in de oven of airfryer. Friet is namelijk niet krokant te krijgen in een microgolf.

Ons advies is om los van gerechten met kaas of zoete aardappelfriet het gewoon allebei eens uit te proberen als je voldoende tijd hebt. Misschien vind je een vispannetje of ons Vlaams stoofvlees bijvoorbeeld ook wel lekkerder in de heteluchtoven. Stoofvlees of ander vlees zoals kip, kipburgers of rundburgers zullen er waarschijnlijk nog malser van worden. Indien je de opwarmtijd natuurlijk respecteert. Deze kan bij kip iets korter zijn dan bij vis en bij burgers iets korter zijn dan bij kip.

Bijkruiden wanneer je opwarmt

Bij ons volledig assortiment hebben we ons best gedaan om de balans te bewaken, zodat de gerechten zowel lekker als gezond zijn voor iedereen. Dit betekent dan ook dat we onze gerechten smaakvol hebben gemaakt met een minimale hoeveelheid van bijvoorbeeld zout. Daarnaast hebben we onze gerechten ook niet te pittig gemaakt, omdat niet iedereen houdt van pittig.

Wanneer je gewend bent om zout te eten of je houdt van pittig, dan kun je onze gerechten altijd bijkruiden. Kruiden verwijderen uit een gerecht is daarentegen een stuk moeilijker, als je een gerecht te pittig/ te zout vind. Vandaar de keus. Wij adviseren bij te kruiden voordat je jouw gerecht opwarmt. Zo kunnen de kruiden het beste in jouw gerecht trekken en geven ze de meeste smaak af.

Bijkruiden Masterfit Meals
Verpakking na eten Masterfit Meals

Wat doe je met de verpakking na het eten?

Wanneer je jouw gerecht hebt opgewarmd en opgegeten kun je de maaltijdverpakkingen en pizzadozen bij het oud karton doen. De soep en sauspotjes kun je doen bij het plastic (deze bestaan uit recyclebaar plastic).

Benieuwd naar onze gerechten?