voedingsadvies

voedingsadvies

Wij vinden dat advies over onze kant en klare maaltijden vanzelfsprekend is. Dit omdat we staan voor kwaliteit en kwaliteit maak je niet alleen met je product maar ook met service en dus ook voedingsadvies. We helpen je graag met het maken van de juiste keuze. Of je nu op dieet bent of ons gewoon verteld wat je lekker vindt. Onze kant en klare maaltijden zijn geschikt voor beiden. Daarnaast zijn onze maaltijden  anders dan andere kant en klare maaltijden. Maar dat leggen we jou graag hieronder uit.

Heb je een specifieke vraag? Stel jouw vraag via onze veel gestelde vragen (FAQ) in onze chat rechts onderin beeld. Staat jouw vraag niet op ons veel gestelde vragen forum? Stel deze dan aan onze voedingsdeskundige zelf via de chat .

Kant en klare gerechten gezond Masterfit Meals

Kant en klare maaltijden gezond?

Veel mensen hebben het idee dat een kant en klaar maaltijd standaard minder gezond is, omdat het meer calorieën, zout, vet, suiker en bewaarmiddelen zou bevatten. In de meeste gevallen is dit ook zo.

Zout, (verzadigde) vet en bewaarmiddelen zoals e-nummers helpen vaak met het verlengen van de houdbaarheid en geven smaak aan een gerecht. Daarnaast zijn het samen met suiker ook voordeligere voedingsstoffen dan bijvoorbeeld vezels, onverzadigde vetten en eiwitten. Dit maakt het een voordeliger product om te produceren en dus ook om te verkopen. Wij doen hier niet aan mee!

Helaas verzadigen veel kant en klare maaltijden minder, geven minder energie en bevatten ook minder vitamines en mineralen. Want vitamines en mineralen treffen we namelijk meer aan in vezelrijke koolhydraten en onverzadigde vetten.

Boordevol gezonde voedingstoffen

Onze maaltijden zitten boordevol met vitamines, mineralen, vezelrijke koolhydraten, onverzadigde vetten en eiwitten.

Ze bevatten ook weinig suiker, weinig verzadigde vetten, weinig zout en geen bewaarmiddelen. En heb je nou last van een allergie? De meeste van onze maaltijden zijn lactose en/of glutenvrij.

Boordevol gezonde voedingsstoffen Masterfit Meals
Etiketten kant en klare gerechten Masterfit Meals

Etiketten kant en klare maaltijden

Gelukkig zijn naast etiketten op de voorkant, ook de etiketten op de achterkant verplicht. De voorkant is vaak alleen ontworpen om het product te helpen verkopen. De achterkant daarentegen valt namelijk niets te verbergen en vind je alle ingrediënten en voedingswaarden van de kant en klare maaltijd.

Het kan je vaak alleen al helpen als je kijkt naar de eerste 3 ingrediënten in de ingrediëntenlijst. Deze ingrediënten zitten namelijk het meeste in de maaltijd.

Toevoegingen kant en klare maaltijden

Het zal je verbazen hoeveel je water, suiker en concentraten je tegenkomt in een ingrediëntenlijst. Oké water bevat geen calorieën, maar het geeft in een maaltijd  al helemaal geen verzadiging. Suiker niet.. Het zorgt zonder een juiste balans met vezels voor schommelingen in de bloedsuiker, wat vaak in een grotere eetlust tot zelfs eetbuien kan resulteren enkele uren na het consumeren. Het maakt het voor jou dus vaak moeilijker om na een kant en klaar maaltijd een gezonde voedingskeuze te maken. Daarnaast zal het jou zeker een ander verzadigingsgevoel geven dan een gezonde (kant en klaar) maaltijd zoals die van ons.

Herken je dat futloze gevoel waarbij je liever na het eten even onderuit gaat liggen op de bank? Of je eten liever even wilt laten zakken dan dat je er energie van krijgt en weer in beweging wilt? Dit is niet normaal..

Toevoegingen kant en klare gerechten Masterfit Meals
Afvallen spiergroei Masterfit Meals

Afvallen of spiergroei

Een maaltijd is pas gezond als deze aansluit op jouw behoeften en doelstellingen. Zo is een calorierijke maaltijd niet gezond als je wilt afvallen. Maar een koolhydraatarme maaltijd is ook zeker niet de beste keuze als je duursporten doet.

Afvallen? Dan adviseren wij onze koolhydraatarme maaltijden of onze afslank maaltijden wanneer je iets groter bent/ iets meer weegt. Let op, eet ook niet te weinig! Hierbij verlies je spiermassa. En het zijn net de spieren die zorgen voor een strak figuur wanneer jouw vetpercentage daalt.

Spiergroei? Dan adviseren wij onze spiergroei maaltijden of onze familie maaltijden. De familie maaltijden zijn gebruikelijk voor 2 personen, maar indien je meer calorieën wilt binnenkrijgen zeker ook een goede optie.

In balans blijven

In balans blijven? Dan adviseren wij te variëren tussen maaltijden met rijst/pasta’s en maaltijden met zoete aardappel of groenterijst. Je kiest dan het beste voor in balans maaltijden.

Op gewicht blijven draait altijd om balans en niet alleen in jouw voeding. Je dient ook voldoende te bewegen en wilt jouw slaap en stress goed managen. Wanneer je dit goed managet heb je minder eetbuien en meer energie dus ga je automatisch meer bewegen en gezonder eten.

Op gewicht blijven Masterfit Meals
Sportprestaties verbeteren Masterfit Meals

Sportprestaties verbeteren

Wanneer je graag jouw sportprestaties wilt verbeteren hangt het er van af welke sport je doet. Voor het gemak gaan we uit van duursporten. 

Bij duursporten zoals hardlopen, fietsen, zwemmen, maar ook balsporten zoals voetbal heb je meer koolhydraten nodig.

Je kunt dan kijken naar onze ”spiergroei maaltijden”. Omdat deze maaltijden meer koolhydraten bevatten vullen ze jouw glycogeen aan. Uit deze voorraad haalt ons lichaam energie tijdens duursporten. Een grotere voorraad kan dus een positieve invloed hebben op jouw sportprestaties.

Vegetarische maaltijden

Wanneer je vegetarisch wilt eten, dien je vaak creatief te zijn en is het een uitdaging jouw maaltijden op smaak te krijgen. Ook bevatten veel vegetarische gerechten minder eiwitten of meer zout.

Omdat onze visie is ”verantwoord genieten voor iedereen” hebben wij veel populaire maaltijden in een vegetarische variant. Maaltijden die wel rijk aan eiwitten en vezels zijn. De vleesvervangers bestaan voornamelijk uit erwtenproteïne. Deze soort proteïne leunt het dichtste aan tegen de structuur van vlees en er zijn minder toevoegingen nodig om dit op smaak te krijgen. 

Vegetarisch Masterfit Meals
Lactosevrij glutenvrij Masterfit Meals

Lactosevrij en glutenvrij

Heb je regelmatig buikpijn na het eten, een opgezwollen buik, problemen met jouw stoelgang of jouw huid? Misschien heb je een lactose of gluten allergie.

Is er bij jou al vastgesteld dat je allergisch bent voor gluten en/of lactose? Dan kun je er vast wel over mee praten, dat het niet altijd een pretje is.  Er zijn niet altijd alternatieven en zeker niet die even lekker smaken als producten die wel gluten en/of lactose bevatten. 

Wij hebben onze maaltijden zo uitgebalanceerd dat je het (bijna) niet proeft dat je gluten en/of lactosevrij eet. Meer dan 80% van ons assortiment bevat dan ook geen gluten en/of lactose.

Zoutarme maaltijden

Het grootste gedeelte van de bevolking krijgt onnodig veel en ook te veel zout binnen. Meer zout wordt meestal geassocieerd met meer smaak en een betere houdbaarheid. 

Maar met weinig zout, de juiste kruiden en juiste combinaties van ingrediënten kun je ook een smaaksensatie creëren. Onze gerechten bevatten tot 500% minder zout dan een vergelijkbaar gerecht.

Minder zout binnenkrijgen is extra belangrijk voor mensen met een hoge bloeddruk, hoog cholesterol, diabetes en oudere mensen. We vonden het dan ook belangrijk om hier rekening mee te houden. 

Zoutarme gerechten Masterfit Meals

Benieuwd naar onze maaltijden?

Wij stoppen ermee!

Wegens de gezondheid van Philippe, en Ricardo waarbij zijn passie toch meer ligt als personal trainer stoppen we ermee.

Maandag 4 december vindt de laatste bezorging plaats. Alle maaltijden zijn 10 dagen houdbaar in de frigo en 8 weken in de vriezer.

We willen jou als klant enorm bedanken voor het proeven van onze maaltijden en wensen je een goede gezondheid toe voor de toekomst!