Waarom meal prep maaltijden gezond zijn!

Er zijn veel manieren om je levensstijl gezond aan te passen. Dat kan door minder te snoepen, meer te bewegen of door juist te eten. Het eten van suikers en gefrituurde snacks wordt door het lichaam omgezet in vet. De meesten zullen door het eten van ongezonde maaltijden snel aankomen. Door de juiste maaltijden te eten, krijgt je lichaam genoeg energie om door je dag heen te komen. Bij Masterfit Meals kun je bijvoorbeeld prep meals bestellen die speciaal gepersonaliseerd zijn voor jouw lichaam. In deze blog leggen wij uit waarom meal prep maaltijden gezond zijn.

Eet wanneer het nodig is

Het is normaal geworden om de hele dag druk bezig te zijn met je werk. Hierdoor heb je snel de neiging om maaltijden over te slaan. Er is geen tijd om een goede maaltijd te maken en daardoor wordt deze dan ook overgeslagen op een dag. Het voordeel van prep meals is dat het eten al klaar is en makkelijk op te warmen is. Bij Masterfit Meals kun je namelijk je ontbijt, lunch en avondeten bestellen. Zo zorg je ervoor dat je altijd eten bij je hebt die je snel kunt opwarmen. Want vergeet niet dat regelmatig eten deel uitmaakt van een goed dieet.

Opgeblazen gevoel

We kennen allemaal het gevoel. Uitgeput thuiskomen na het werk of sporten. Je hoort je maag knorren. Dan wil je maar een ding en dat is eten. In zo een situatie eet je je meestal dan ook vol. Dan krijg je opeens een opgeblazen gevoel omdat je te veel gegeten hebt. Bij prep meals zal dit niet het geval zijn. Waarom? Nou dat is erg simpel. Bedrijven als Masterfit Meals maken namelijk maaltijden waar je lichaam voldoening aan heeft. Hierdoor vermijd je een vol gevoel. Door de juiste porties zal je lichaam alle benodigde vitamines binnenkrijgen.

Weet wat je eet (inclusief suikers)

Door je eigen maaltijden te plannen, kun je zien hoeveel je daadwerkelijk eet. Dit voorkomt ook dat je te veel eet. Prep meals elimineren dit probleem wanneer je een uitgebalanceerde maaltijd binnen handbereik hebt en gevuld met voedzaam voedsel. Helemaal klaar voor gebruik! Uitzoeken hoeveel maaltijden je moet maken en wat je in elke maaltijd moet opnemen, kan soms lastig zijn. De beste manier om vooruit te plannen is door eerst te beslissen op welke maaltijden jij je wilt concentreren en welke maaltijdbereidingsmethode bij jouw levensstijl past. Vervolgens bekijk je jouw agenda om te bepalen hoeveel ontbijten, lunches en diners je de komende week nodig hebt. De meal prep maaltijden van Masterfit Meals zijn hier ideaal voor. Prep meals bestaan uit verschillende groenten en bevatten eiwitrijk voedsel, evenals gevarieerde complexe koolhydraten zoals quinoa of zoete aardappelen. Het is vooral belangrijk om te voorkomen dat je slechts één recept voor de hele week kiest. Het gebrek aan variatie kan leiden tot verveling en zal je lichaam niet voorzien van de voedingsstoffen die het nodig heeft.

Conclusie

Meal prep maaltijden zijn ideaal voor mensen die minder tijd in de keuken willen doorbrengen. Het kan ook voedingsrijke, gezonde maaltijden bevorderen en minder voedzame fastfood-opties ontmoedigen. Afhankelijk van je doelen, schema en maaltijdvoorkeuren, kun je speciaal gepersonaliseerde prep meals bij Masterfit Meals bestellen. Het is niet alleen supergezond en lekker, maar het is ook snel en makkelijk. Kijk dus snel op onze website en bestel direct jouw speciaal gepersonaliseerde meal prep maaltijd!

Deel en inspireer:

In dit artikel

Benieuwd naar onze verse kant en klare gerechten?

Ricardo Croes

Ricardo Croes

Ik ben naast eigenaar van Masterfit Meals, ook (online) personal trainer en vitaliteitscoach. Mijn doel is verantwoord genieten mogelijk maken.

Bekijk coaching

Andere artikelen voor jou

Onderhoud

Momenteel zijn we bezig met enkele aanpassingen te maken aan onze webshop.

Dit kan t/m donderdag 9/8 20.00 zorgen voor een lagere gebruiksvriendelijkheid tijdens het bestelproces. Ondervindt je hier te veel hinder van, kom dus na dit tijdstip terug om jouw bestelling te plaatsen.